Wolfsburg grijpt acht duels voor het einde in en ontslaat voormalig Bayer-trainer

Wolfsburg grijpt acht duels voor het einde in en ontslaat voormalig Bayer-trainer

17 maart - 10:47 Laatste update: 10:50
11

VfL Wolfsburg heeft trainer Niko Kovac ontslagen. Dat heeft de Duitse club zondagochtend bekendgemaakt via de officiële kanalen. De teleurstellende sportieve resultaten hebben geleid tot zijn onmiddelijke vertrek. 

Kovac, die in het verleden ook Bayern München trainde, stapte begin vorig seizoen in als trainer van Wolfsburg. Hij volgde destijds Florian Kohfeldt op. In zijn eerste seizoen liep de Kroatische trainer op een haar na Europees voetbal mis met Wolfsburg. Dit seizoen ging het een stuk minder. Afgelopen zaterdag werd er nog in eigen huis verloren van FC Augsburg. 

Wedden

Meer odds

Wolfsburg staat inmiddels veertiende en heeft al elf wedstrijden op rij niet gewonnen. Kovac lag al geruime tijd onder vuur bij de club. Ook Robert Kovac, de jongere broer van Niko, vertrekt ook per direct uit de Volkswagenstad. 

"Na de nederlaag tegen Augsburg zijn we tot het besluit gekomen om de samenwerking te beëindigen", aldus algemeen directeur Marcel Schäfer. "We betreuren de ontwikkelingen en vinden deze ingreep noodzakelijk om het team nieuwe energie te geven." Wolfsburg staat met nog acht Bundesliga-wedstrijden te gaan zes punten boven de rode streep.