Van 't Schip: 'Het ontbeerde ons aan acties, grillige Godts heeft dat wel'

Van 't Schip: 'Het ontbeerde ons aan acties, grillige Godts heeft dat wel'

17 maart - 16:40
17

John van 't Schip wil niet verklappen hoe Ajax precies aantreedt in het Eredivisie-duel met Sparta. De trainer geeft wel toe dat de jonge Mika Godts een stukje onvoorspelbaarheid en dreiging moet toevoegen aan het spel.

Ajax lijkt, deels noodgedwongen, terug te keren naar een 4-3-3. "Ik twijfel niet aan het systeem met vijf verdedigers, maar je kunt evengoed anders beginnen of anders spelen", benadrukt Van 't Schip bij ESPN. "Over het algemeen denk ik dat ze het systeem goed hebben ingevuld. De controle was thuis tegen Aston Villa goed, tegen Fortuna Sittard minder en de eerste helft in Engeland goed. Daarna gaat het in de tweede helft wel helemaal de andere kant op."

Als Ajax wel in een 5-3-2 speelt, dan lijkt Kenneth Taylor als linksback te moeten spelen, maar Van 't Schip wil daar niet op ingaan. Wel bespreekt hij zijn keuze voor Godts. De achttienjarige Belg keerde onlangs terug na een zware blessure. "Het is een grillige buitenspeler, die heel veel acties wil maken. Je kijkt ook naar een stukje onvoorspelbaarheid. Het ontbeerde ons aan individuele acties, dat heeft hij wel. Daarom zijn we op hem teruggevallen."

Godts staat mede in de basis doordat Steven Bergwijn nog geen hele wedstrijd kan spelen. De aanvoerder zit wel weer op de bank. "Wie weet dat hij tegen het einde van de westrijd een rol kan krijgen. In principe speelt hij niet langer dan 35 of 40 minuten, maar we krijgen langzaam weer wat meer opties."

Van 't Schip spreekt zijn vertrouwen uit in Sivert Mannsverk, die een desastreuze avond kende tegen Aston Villa en onder meer een rode kaart kreeg. "Daar moet hij van leren, maar hij heeft het gewoon goed gedaan. Er is dan ook geen reden om hem daardoor niet op te stellen."