Volgende blessure richting Oranje: verrassing met Emmen-verleden valt uit

Volgende blessure richting Oranje: verrassing met Emmen-verleden valt uit

20 maart - 19:02
15

Manuel Neuer is niet de enige speler die Duitsland dreigt te moeten missen tegen OranjeJan-Niklas Beste, die vier jaar geleden nog bij FC Emmen speelde, heeft ook een blessure opgelopen. Dat maakt bondscoach Julian Nagelsmann bekend.

Beste was één van de verrassingen in de selectie van Nagelsmann voor deze interlandperiode. Nog niet eerder maakte de linksbuiten deel uit van het Duitse elftal. Woensdag maakte Nagelsmann op de persconferentie echter bekend dat Beste ook last heeft van spierproblemen. Neuer verliet het Duitse kamp al, nadat hij een scheurtje in een liesspier opliep.

Nagelsmann bevestigt nog niet dat Beste de wedstrijd tegen Oranje van dinsdag zal missen, maar zegt wel dat de aanvaller 'met een soortgelijk probleem' als Neuer kampt. Het is daardoor zeer waarschijnlijk dat de speler van FC Heidenheim niet beschikbaar zal zijn.

In het seizoen 2019/2020 speelde Beste nog een jaar op huurbasis bij FC Emmen. De inmiddels 25-jarige linksbuiten kwam toen slechts zes duels in actie, doordat hij een forse knieblessure opliep. Door zijn goede prestaties in de Bundesliga kreeg Beste deze interlandperiode de kans bij het Duitse elftal.

Check hieronder de nieuwste aflevering #DoneDeal met alles over de uitschakeling van PSV & Ajax en de eerste dag van Alex Kroes!!