Koeman raakt na Hartman ook centrale verdediger kwijt door blessure

Koeman raakt na Hartman ook centrale verdediger kwijt door blessure

21 maart - 19:20 Laatste update: 20:14
101

Stefan de Vrij zal niet in actie komen voor het Nederlands elftal in de vriendschappelijke interlands tegen Schotland en Duitsland. De verdediger heeft een blessure opgelopen aan zijn lies en heeft het trainingskamp van Oranje verlaten, zo meldt de KNVB.

Na het uitvallen van Quillindschy Hartman is het wegvallen van De Vrij een volgende domper voor bondscoach Ronald Koeman. Beide spelers missen zowel het duel met de Schotten als het treffen met de Duitsers. De linksback en de mandekker keren terug naar respectievelijk Feyenoord en Internazionale, bevestigt de bond. Wat de exacte ernst van de blessures is, is nog niet duidelijk. Eerder meldde ook Brian Brobbey zich al af voor Oranje wegens een blessure.

Koeman beschikt met Oranje op de positie van De Vrij over voldoende alternatieven. Met Lutsharel Geertruida, Matthijs de Ligt, Daley Blind, Nathan Aké en Virgil van Dijk is de spoeling niet dun. Toch is het wegvallen van de centrale verdediger een aderlating, met het oog op het creëren van een vaste samenstelling in aanloop naar het Europees Kampioenschap. De Vrij speelde reeds 62 interlands voor het Nederlands elftal.