Gerrard praat met Ajax-kanalen: 'We missen hem, heb hem laatst gesproken'

Gerrard praat met Ajax-kanalen: 'We missen hem, heb hem laatst gesproken'

23 maart - 15:16
51

Jordan Henderson heeft het naar zijn zin bij Ajax, bevestigt Steven Gerrard. De Liverpool-icoon was in de eerste seizoenshelft de trainer van Henderson bij Al Ettifaq.

In een benefietwedstrijd op Anfield staan Liverpool Legends en Ajax Legends zaterdagmiddag tegenover elkaar. Gerrard is ook van de partij en wordt door de clubkanalen van Ajax gevraagd of hij iets tegen Henderson wil zeggen. "We missen hem", begint de 114-voudig international van Engeland. "We missen hem, hij is een geweldige jongen en een geweldige speler."

Henderson liet Liverpool afgelopen zomer achter voor een avontuur in Saudi-Arabië. Na een halfjaar verliet hij het Midden-Oosten alweer voor Ajax. "Ik ben blij dat hij gelukkig is", aldus Gerrard. "Ik sprak hem een paar weken geleden via de telefoon. Het gaat goed met hem. Hij is gelukkig en gesetteld. Hij kijkt uit naar het restant van het seizoen."

Gerrard en Henderson hebben een rijk verleden samen. Liefst 141 keer stonden ze samen op het veld als speler. Gerrard wist zijn landgenoot vorig jaar te overtuigen naar Saudi-Arabië te komen.