Egbers legt eisen neer bij NOS: 'Niet door zijdeur vanwege die affaire'

Egbers legt eisen neer bij NOS: 'Niet door zijdeur vanwege die affaire'

25 maart - 16:40
79

Tom Egbers gaat in overleg met de NOS over een terugkeer op televisie. Dat gebeurt maandag in de rechtszaal, waar beide partijen een schikking proberen te treffen. Dat meldt NU.nl.

Egbers spande een kort geding, omdat hij vindt dat de NOS hem moet rehabiliteren. De 66-jarige sportpresentator zit inmiddels ruim een jaar thuis, na beschuldigingen van grensoverschrijdend gedrag op de werkvloer. 

De NOS verklaarde maandag dat een terugkeer van Egbers wat betreft de omroep niet mogelijk is. Het zou te veel onrust veroorzaken onder werknemers. De rechter oordeelde echter dat die onrust onvoldoende kan worden aangetoond. Er zouden 28 meldingen zijn gedaan over het gedrag van Egbers, maar bewijzen ontbraken vanwege vertrouwelijkheid. "Ik mis de onderbouwing. Ik kan dat moeilijk controleren", zei de rechter dan ook, geciteerd door NU.nl.

De NOS stelde voor dat Egbers twee sportdocumentaires zou mogen maken, waarna er 'volgens de weg der geleidelijkheid' mogelijk meer werkzaamheden zouden volgen. Voor Egbers is dat niet voldoende. Hij wil komende zomer het EK presenteren, verslag doen van wedstrijden van Oranje en deelnemen aan de voetbalpodcast van de omroep.

Dat hij in oktober al met pensioen gaat, doet volgens Egbers niets af aan zijn wensen. "Ik wil niet door de zijdeur worden weggedirigeerd. Ik wil niet dat ik de man wordt die vroegtijdig afscheid moet nemen vanwege die affaire. Ik wil dat absoluut niet."