Slot springt op de bres bij Oranje: 'Als dat meetlat is, heb je slecht gespeeld'

Slot springt op de bres bij Oranje: 'Als dat meetlat is, heb je slecht gespeeld'

25 maart - 21:02
63

Arne Slot springt op de bres voor Mats Wieffer. De Feyenoord-middenvelder kreeg na de interland tegen Schotland (4-0) veel kritiek, al is die volgens zijn clubtrainer niet geheel terecht.

Wieffer deed ruim een uur mee tegen Schotland. Na afloop kreeg hij in de media veel kritiek. "Daar kon ik me op basis van wat ik gezien had niet helemaal in vinden", stelt Slot bij Rondo op Ziggo Sport. "Hoewel hij vlak voordat hij gewisseld werd een bal verliest, die een enorme kans voor de tegenstander oplevert." Toch vond Slot Wieffer geen dissonant. "Ik heb gehoord en gelezen dat hij niet goed beoordeeld werd en dat er veel kritiek op hem was..."

"Hij mag de bal op die plek zeker niet verliezen", benadrukt Slot. "Als dat de meetlat voor het Nederlands elftal is, dan heb je slecht gespeeld." De Feyenoord-trainer is van mening dat zijn pupil niet door het ijs is gezakt. "Hij heeft de bal een aantal keer goed afgepakt en hij is de bal weinig verloren. Als dit de meetlat is, hebben er vrij veel slecht gespeeld."

Slot krijgt bijval van Ruud Gullit. "Ik vond dat hij zich als een van de weinige spelers kwaad maakte. Hij was echt pissig over hoe slecht ze speelden", aldus de oud-middenvelder, die zelfs Tijjani Reijnders ondermaats vond spelen. "Het draaide gewoon niet."