Van Dijk kan verlies moeilijk verkroppen: 'Twee keer op die manier, dat is balen'

Van Dijk kan verlies moeilijk verkroppen: 'Twee keer op die manier, dat is balen'

26 maart - 22:54
31

Virgil van Dijk spreekt van een teleurstelling na de late nederlaag van Oranje tegen Duitsland (2-1). De aanvoerder van het Nederlands elftal kan het moeilijk accepteren dat zijn ploeg twee keer uit een standaardsituatie een doelpunt tegen kreeg. 

"Als je twee doelpunten tegen krijgt uit spelhervattingen… Dat is echt balen", begint Van Dijk zijn analyse voor de camera van de NOS. "Je steekt er zoveel energie in en je werkt hard met elkaar. Dan verdien je misschien meer. Spelhervattingen horen er helaas ook bij, maar het is wel zuur."

In de tweede helft kwam Oranje een stuk beter voor de dag dan in de eerste helft, constateerde Van Dijk. "Ik denk dat we wat zuiverder aan de bal waren en de bal wat langer hielden. Ze hadden moeite met het inzakken van Memphis en daar kwam wel gevaar uit. We hadden er wel één of twee mogen maken, al kregen zij ook nog wat mogelijkheden."

Dat het ‘slechts’ een oefenwedstrijd betreft, gaat er bij de aanvoerder van Nederland niet in. "We willen allemaal winnen en uiteindelijk speel je daar ook voor. Het zat erin, maar het is zuur dat je er twee uit spelhervattingen tegen krijgt. Bart (Verbruggen, red.) verdient ook meer met de reddingen die hij heeft moeten maken."

"We merkten dat als we de bal te snel naar de zijkanten speelden, we in een soort van val werden gelokt”, analyseert Van Dijk. “Dus moesten we de bal in het middenveld houden en wachten op de druk. Daardoor leek het alsof we minder controle hadden. Uiteindelijk moet je goed coachen en dat is al een hele verbetering ten opzichte van de vorige wedstrijd. Er zijn genoeg aanknopingspunten om mee te nemen."