Cillessen haalt zijn gram na gestopte penalty: 'Je hebt me uitgelachen'

Cillessen haalt zijn gram na gestopte penalty: 'Je hebt me uitgelachen'

30 maart - 18:47 Laatste update: 20:46
175

Jasper Cillessen kan zijn geluk niet op na de 3-1 zege van NEC op PSV. In de slotfase was de doelman belangrijk, door een penalty van Luuk de Jong te stoppen.

Cillessen wist in de Eredivisie nog nooit een strafschop te keren. "Dit is een apart dagje", zegt hij na afloop met gevoel voor understatement tegen ESPN. Cillessen erkent dat het 'bijzonder' is, waarna hij een appeltje te schillen heeft met interviewer Milan van Dongen. Eerder dit jaar pakte Cillessen tegen RKC Waalwijk een penalty, maar die moest overgenomen worden. "Daar heb jij ook om gelachen. Ik heb je podcast gezien, je hebt me toen uitgelachen. Je zei toen lachend dat ik bij de volgende strafschop weer blind de hoek in zou gaan. Maar het maakt niet uit, nu heb ik hem wel. Nu kan ik lachen."

Van Dongen maakte destijds in Voetbalpraat eens een opmerking over de manier waarop Cillessen penalty's probeert te keren. Hij wil zich verdedigen, maar Cillessen houdt voet bij stuk. "Je hebt me uitgelachen." Kenneth Perez neemt het gesprek over en vraagt of het de eerste penalty is die Cillessen ooit heeft gekeerd. "Nee, in Spanje ook een aantal. Onder andere van Messi, dus het kan slechter. Ik zag laatst: een reddingspercentage van elf procent. Maar ik ben eerlijk: het is niet mijn specialiteit. Dit is sportieve wraak."

'Ik zat vrij diep'
Cillessen stelt dat hij zijn oude vorm begint te hervinden. "Een jaar geleden zat ik vrij diep. Privéproblemen gehad, dan ga je rare dingen doen op het veld", is hij open. "Ik ben zo diep gegaan, dan moet je de knop omzetten. Ik heb veel mensen gesproken, privé dingen afgesloten. Dan kan je langzaam stappen maken. Ik ben van ver gekomen, dan is dit een goede opsteker."