Van Bommel reageert op rode kaart Wijndal: 'Wat hij heeft gedaan, was slim'

Van Bommel reageert op rode kaart Wijndal: 'Wat hij heeft gedaan, was slim'

31 maart - 09:28
59

Mark van Bommel verwijt Owen Wijndal helemaal niets na zijn vroege rode kaart tegen Anderlecht. Royal Antwerp moest vlak voor rust met tien man verder na een vermeende kopstoot van de verdediger. Uiteindelijk ging de ploeg van Van Bommel met 1-0 onderuit.

Vlak voor het rustsignaal werd Wijndal door Anderlecht-speler Thorgan Hazard neergehaald rond de middenlijn. De verdediger stond heel snel op en zette zijn voorhoofd tegen dat van de Belg. Laatstgenoemde ging met veel theater naar de grond, maar na een ingreep van de VAR werd Wijndal van het veld gestuurd met een rode kaart. "Ik vind in de eerste plaats dat Hazard geel moet krijgen voor die tackle", reageert Van Bommel tegenover Het Nieuwsblad.

Volgens de oefenmeester kun je vervolgens discussiëren over een mogelijke kopstoot van Wijndal. "Als het echt een kopstoot is, gaat het slachtoffer niet na twee seconden liggen, maar goed. Owen geeft de VAR de gelegenheid om in te grijpen en dat is niet slim", aldus Van Bommel. Zijn ploeg werd benadeeld door de rode kaart van Wijndal, maar de coach was na afloop niet boos op zijn verdediger. "Ik heb zelf in mijn carrière wel zes domme rode kaarten gepakt', vertelde hij. 'Sommige zelfs nog dommer dan deze. Het zou wel heel apart zijn van mij om nu tegen Owen te zeggen dat het dom was."

Er werd in België volop gesproken over de rode kaart van Wijndal, maar ook de reactie van Hazard leverde veel kritiek op. Echter wil Van Bommel hier niet in meegaan. "Je kunt wat Hazard doet onsportief noemen, maar dat is het niet", vindt de oefenmeester. "Ik verwijt hem niets, je doet als voetballer alles om te winnen. Wat hij heeft gedaan, was slim. Daarvoor speelden we op Champions League-niveau."