Perez geeft uitleg na felle Bosz-uithaal: 'Het was helaas niet mogelijk'

Perez geeft uitleg na felle Bosz-uithaal: 'Het was helaas niet mogelijk'

1 april - 20:30 Laatste update: 20:34
8

Kenneth Perez heeft gereageerd op de stevige uitspraken van Peter Bosz eerder deze maandag. De PSV-trainer had zich na het duel met NEC (3-1) 'kapot geërgerd' aan de uitlatingen van de ESPN-analist.

Bosz zei zondag voor de camera's van ESPN dat hij PSV 'hautain' en 'arrogant' vond spelen in Nijmegen. Perez, die aanwezig was in het Goffertstadion, stond als analist aan de zijlijn tijdens het interview. Toen Bosz weg was, deed de Deen diens zegje. Volgens hem was het 'makkelijke taal' en 'het spel van de trainer'. Daar heeft Bosz zich flink aan gestoord, zo zei hij op de persconferentie van maandag.

Wedden

Meer odds

"Ik snap wel dat hij het irritant vindt", zegt Perez maandagavond bij Voetbalpraat. "Maar hij legde er zó de nadruk op, terwijl het niet het geval was", doelt hij op de woorden 'hautain' en 'arrogant', die Bosz in de mond nam. "Zijn speler, die naast hem zat op de persconferentie (Jerdy Schouten, red.), nam er ook afstand van. Maar ik snap dat het vervelend is dat mensen dat vinden en ik snap heel goed wat hij zegt; dat ik er naast stond en hem weg heb laten lopen."

Perez legt uit waarom hij Bosz op het moment van het interview geen vraag stelde. "Na de wedstrijd gaan wij de catacomben in. Dan komt een speler of een trainer en gaan wij als analisten uit de uitzending. Dan heb je geen rol. Ik stond erachter en eigenlijk wil je erin. Maar je hebt geen microfoon, dus je kan er niet in." Perez had het graag anders gezien. "Ik had graag met hem willen discussiëren. Maar dat was niet mogelijk, helaas. Hij zag dat ik geen onderdeel van de uitzending was."