NEC mag na PSV-zege blij zijn met een punt in extreem lastig uitduel tegen Fortuna

2 april - 22:51
30

NEC heeft de zege op PSV enigszins een vervolg kunnen geven. De Nijmegenaren stalen een punt uit Sittard na een extreem taaie uitwedstrijd tegen Fortuna.

Bij NEC was er minder blessurenieuws voor de wedstrijd tegen Fortuna. Lasse Schöne en Bart van Rooij waren niet fit genoeg om mee te doen en hun deelname in de derby tegen Vitesse is ook twijfelachtig. Koki Ogawa keerde wel weer terug in de basiself van Rogier Meijer en ook Rober Gonzalez mocht het vanaf de aftrap laten zien.

De bezoekers uit Nijmegen hadden in de openingsfase het initiatief, maar dat werd al snel overgegeven aan de thuisploeg. Fortuna was in de eerste helft de sterkste van de twee en bleef het doel van Jasper Cillessen bestoken met schoten. De doelman van NEC hield zijn ploeg, net als tegen PSV, regelmatig op de been en zorgde dat het tijdens de rust nog altijd 0-0 stond.

Na rust bleef het wedstrijdbeeld relatief hetzelfde, maar leek NEC even te stunten. Via de Spaanse Gonzalez kwamen de bezoekers op 0-1 en leek een zege eventjes binnen handbereik. Echter was daar namens Fortuna het goudhaantje Kaj Sierhuis. Hij trok na 75 minuten spelen de stand weer gelijk en bezorgde de Limburgers alsnog een punt. Uiteindelijk bleef het 1-1 en daar mocht NEC blijer mee zijn dan thuisploeg Fortuna.