Feyenoord-aanwinst Hadj Moussa zet kwaad bloed bij Vitesse: 'Stoort me mateloos'

Feyenoord-aanwinst Hadj Moussa zet kwaad bloed bij Vitesse: 'Stoort me mateloos'

5 april - 14:40 Laatste update: 15:11
125

Nieuwbakken Feyenoord-aanwinst Anis Hadj Moussa heeft kwaad bloed gezet bij Vitesse-trainer Edward Sturing. De vleugelaanvaller meldde zich in aanloop naar de zeer belangrijke derby tegen NEC veel te laat ziek, iets wat hij al vaker heeft gedaan. De kans dat hij komende zondag speelt, lijkt dan ook behoorlijk geslonken. 

Vitesse verkeert zowel op financieel vlak als op sportief vlak in zwaar weer. De grillen van Hadj Moussa zijn een van de weinige lichtpuntjes de laatste weken, maar op Sportcomplex Papendal wekt hij al langer behoorlijk wat irritaties. Zo ook vrijdag. "Hij heeft zich vanochtend om half elf ziek gemeld. Dat is twee uur te laat. Daarnaast is hij al een paar keer te laat gekomen", aldus Sturing, opgetekend door Omroep Gelderland

"Ik vind ook dat hij met andere dingen bezig is dan Vitesse", vervolgt de trainer. Deze week is bekend geworden dat Hadj Moussa vanaf komend seizoen te bewonderen is in De Kuip. "Dat stoort me mateloos", besluit de oefenmeester, die met Vitesse op de zeventiende plek staat en vijf punten minder heeft dan Excelsior. 

Ook De Gelderlander sprak met Sturing over Moussa en zijn gebrek aan professionaliteit. "Alle seinen moeten op Vitesse staan. Op de derby. Hij moet dat om half negen ’s morgens melden. Maar dat gebeurde helemaal niet. Wij moesten hem bellen. Kregen we om half elf contact. Dat is onacceptabel", is de trainer stellig. "Dat staat me niet aan. Het gaat mij om gedrag en ik wil energie zien bij iedereen. De wil om die wedstrijd te winnen. De derby is voor Vitesse gewoon heel erg belangrijk. Vedetteneigingen wil ik dit op voorhand niet noemen. Naïef wel."