Feyenoord-revelatie erkent Ajax-interesse: 'Onwerkelijk, dat las ik later ook'

Feyenoord-revelatie erkent Ajax-interesse: 'Onwerkelijk, dat las ik later ook'

6 april - 14:41 Laatste update: 14:51
41

Thomas Beelen is sinds de blessure van Gernot Trauner niet meer weg te denken uit het hart van de defensie van Feyenoord. De 22-jarige centrumverdediger stond vorig jaar ook in de belangstelling van Ajax. Alfred Schreuder, toenmalig hoofdtrainer van de Amsterdammers, wilde Beelen graag naar Ajax halen.

Beelen brak afgelopen seizoen door als centrale verdediger in dienst van PEC Zwolle. Hij werd door Dick Schreuder en Johan Plat meer als verdediger gezien in plaats van als middenvelder en maakt sindsdien furore in de defensie. In een interview met het Algemeen Dagblad vertelt Beelen over de interesse in hem van de gehele Nederlandse top. "Ja, onwerkelijk. Van Ajax, dat las ik later ook, dat Alfred Schreuder daar mijn naam heeft laten vallen, maar daar weet ik eerlijk gezegd niets van", begint Beelen.

"Opeens was er veel interesse. Kijk, ik had wel door dat het goed ging bij PEC. En dan hoop je dat de clubs die in de subtop van Nederland meedraaien bij jouw zaakwaarnemer aankloppen. Dat gebeurde ook. Maar er kwam dus ook interesse van de echte top in Nederland. Feyenoord en PSV. Nee, dat die clubs wilden praten, leverde voor mij geen slapeloze nachten op. Maar het hoofd gaat wel even wat voller zitten, zeg maar. Je denkt er vaak aan", vervolgt hij. 

Beelen begon als basisspeler aan het seizoen bij Feyenoord, maar verdween na de terugkeer van Trauner naar de bank. Inmiddels is Beelen onbetwist en vormt hij het duo met een andere uitblinker Dávid Hancko. Trauner lijkt langzamerhand op de weg terug te zijn en de vraag is dan ook of Beelen mag blijven staan als de Oostenrijker terugkeert. "Ik ben ook benieuwd. We gaan het zien. Uiteindelijk heb ik alleen invloed op mijn eigen prestaties", besluit Beelen.