Bosz verrast bij PSV: 'Niet verwacht, ik was heel blij voor mijn oude cluppie'

Bosz verrast bij PSV: 'Niet verwacht, ik was heel blij voor mijn oude cluppie'

6 april - 18:44
8

Peter Bosz heeft opgekeken van de midweekse 5-0 nederlaag van AZ bij Heracles Almelo. Wat voor effect die harde verliespartij heeft op de opponent van PSV, durft de trainer niet te zeggen. Bosz legt ook uit waarom hij kiest voor Jerdy Schouten in het hart van de defensie.

Zaterdagavond staan PSV en AZ tegenover elkaar. Drie dagen eerder liep AZ nog tegen een forse nederlaag aan in Almelo. "Dat had ik niet verwacht", zegt Bosz daarover bij ESPN. "Ik was heel blij voor Heracles, mijn oude cluppie. Je weet ook nooit welke kant het op kan gaan: hebben ze bij AZ een tik opgelopen waardoor het zelfvertrouwen weg is, of willen ze juist revanche nemen? We gaan het straks zien."

Bosz heeft zich verder ook niet te veel bezig gehouden met de ploeg uit Alkmaar. "Ik probeer altijd te kijken naar mijn eigen ploeg. Dat is altijd 95 procent van onze voorbereiding: hoe gaan wij het doen? Natuurlijk heb je met een tegenstander te maken, maar het is belangrijker hoe wij het doen."

Schouten keert bij PSV terug als centrale verdediger in de basis. Bosz verklaart dat. "Jerdy komt net terug van een blessure, dat is een reden. Maar het belangrijkste is dat we met hem achterin een hele stabiele voetballende factor hebben. Daar kiezen we vandaag voor."

Bekijk nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal: