Mulder ziet Van Dijk-vervanger rondlopen in Italië: 'Wat hij heel goed doet...'

Mulder ziet Van Dijk-vervanger rondlopen in Italië: 'Wat hij heel goed doet...'

7 april - 07:41
21

Youri Mulder heeft alleen maar complimenten voor de ontwikkeling van Dean Huijsen. De centrale verdediger speelt op huurbasis voor AS Roma en daar maakt hij een uitstekende indruk op de analist.

"Ik vind dat hij het heel goed doet", begint Mulder zijn verhaal bij Ziggo Sport. De analist ziet in de centrale verdediger 'een heel groot talent'. "Want hij is heel dynamisch. Wat hij heel goed doet, is het doordekken naar het middenveld, dus dat schat hij goed in."

Daarnaast is Mulder onder de indruk over het inschattingsvermogen van Huijsen. "Zijn timing van wanneer die kort moet zitten, is ook heel goed", legt de oud-voetballer uit. De verdediger probeert altijd de voetballende oplossing te zoeken en dit kan op lof rekenen van Mulder. "Hij kan ook heel goed koppen en voor zijn lengte (1,97 meter, red.) is hij wel wendbaar en snel. Hij heeft rust aan de bal. Hij had op termijn absoluut de vervanger van Van Dijk kunnen zijn bij het Nederlands elftal."

Echter lijkt dat laatste niet meer te gaan gebeuren. De achttienjarige verdediger verkreeg in februari de Spaanse nationaliteit en in de laatste interlandperiode werd hij opgenomen in de selectie van Jong Spanje. Hierdoor lijkt hij te gaan voor een interlandperiode bij Spanje. Dat Huijsen voor Spanje kan kiezen, komt omdat hij op vijfjarige leeftijd met zijn familie naar dat land verhuisde.

Bekijk nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal: