Madueke ziet glansrol als sneeuw voor de zon verdwijnen: 'Is een achilleshiel'

Madueke ziet glansrol als sneeuw voor de zon verdwijnen: 'Is een achilleshiel'

8 april - 13:54 Laatste update: 14:04
18

Noni Madueke baalt stevig van het nieuw geleden puntenverlies van Chelsea in de Premier League. Lang leek het erop dat de voormalig PSV'er de winnende voor zijn rekening had genomen, maar The Blues moesten in blessuretijd nog de gelijkmaker van Sheffield United slikken.

Madueke kon zondag voor het eerst in lange tijd weer rekenen op een basisplaats onder Mauricio Pochettino. Het vertrouwen betaalde de aanvaller na zestig minuten terug in de vorm van een doelpunt. Madueke leek zich zo te kronen tot matchwinner. In de extra tijd zag hij vanaf de bank echter hoe Sheffield via Oliver McBurnie nog een punt uit het vuur sleepte.

"Het was na afloop heel stil in de kleedkamer", aldus Madueke tegenover BBC. "We hadden hier natuurlijk moeten winnen. We hadden de drie punten in handen, maar we laten het weer glippen. Het overkomt ons vaker dat we een paar dagen na een zege in een topper punten morsen. Dat is een soort van achilleshiel van ons, na een mooi resultaat doorpakken", doelt de Engelsman op de comeback die zijn club afgelopen week maakte tegen Manchester United (4-3).

De oud-PSV'er werd na afloop als een van de weinige Chelsea-spelers geprezen door de Britse pers. Van Daily Mail kreeg hij de hoogste beoordeling: een 7,5. Madueke was volgens de krant de beste man aan Chelsea-kant.