Feyenoord-uitblinkers blikken terug op Klassieker: 'Hadden recht op strafschoppen'

Feyenoord-uitblinkers blikken terug op Klassieker: 'Hadden recht op strafschoppen'

9 april - 11:23
90

Yankuba Minteh en Igor Paixão kijken met een voldaan gevoel terug op de historische Klassieker van afgelopen zondag en steunen Santiago Gimenez tijdens zijn doelpuntendroogte. Beide buitenspelers waren belangrijk voor Feyenoord met twee goals tegen aartsrivaal Ajax.

Voor een lange tijd had Feyenoord een topspits met Santiago Giménez, maar volgens trainer Arne Slot leverden de buitenspelers juist te weinig. In de Klassieker waren de rollen omgedraaid. "Er wordt hier veel gevraagd van een buitenspeler", zegt Paixão in het Algemeen Dagblad. "Veel meer dan in Brazilië. We moeten aanvallen en verdedigen. Dat betekent vooral heel hard werken. Daar moet je fysiek klaar voor zijn. Ik heb een mindere fase gekend, maar dan weet je dat je in stilte moet knokken tot het weer wat beter gaat. En dat is gelukt, met de hulp van God."

Wedden

Meer odds

Minteh weet dat hij de Amsterdamse verdediging tijdens de Klassieker zoek heeft gespeeld. "Soms heb je als speler jouw dag gewoon", stelt hij. "Dit was er zo eentje. Ik ben zelf ook best teleurgesteld als een actie een keer mislukt. Maar ik weet dat het mijn taak is om het dan weer te proberen. Ik ben ook niet bang om fouten te maken. Ook niet in de Klassieker. Dit betekende wel iets voor onze supporters en de stad Rotterdam, hè. Die 6-0 is een historische uitslag." Paixão krijgt ook de vraag of de uitslag nog hoger had gekund. "We hebben echt alles gegeven. We hadden denk ik wel nog recht op twee strafschoppen."

Spits Santiago Gimenez bood na afloop van de Klassieker zijn excuses aan op X. Volgens Paixão zijn was dit niet nodig. "Ik steun Santiago en dat doen wij allemaal”, vertelt de Braziliaan. "Dit overkomt elke spits weleens. Het zal weer beter gaan, hij gaat weer doelpunten maken."