Mwene looft Nederlandse 'machine' in Mainz-defensie: 'Hij bepaalt zijn plafond'

Mwene looft Nederlandse 'machine' in Mainz-defensie: 'Hij bepaalt zijn plafond'

14 april - 14:50
4

Met Sepp van den Berg beschikt het Nederlands voetbal over een potentiële topspeler, aldus Phillipp Mwene. De voormalig PSV'er speelt bij FSV Mainz 05 samen met de Nederlander en vertelt aan VoetbalPrimeur dat Van den Berg alles in zich heeft om het heel erg ver te schoppen in zijn carrière. 

Van den Berg maakte in 2019 de gigantische stap van PEC Zwolle naar Liverpool. The Reds stalden hem achtereenvolgens bij Preston North End, Schalke 04 en Mainz, waar hij dit seizoen een belangrijke schakel is in de achterhoede. "Sepp heeft een grote stap gezet dit jaar, hij is heel degelijk op dit moment", concludeert Mwene, die als linkerwingback naast Van den Berg speelt in de vijfmansdefensie van de Bundesliga-club. 

"Sepp is een machine. Zijn fysieke attributen zijn uitstekend. Hij is snel, kan hoog springen en is sterk in de een tegen een", vervolgt de Oostenrijker, die eind december nog een haarfijne assist gaf op de geboren Zwollenaar. "Elke week zie je hem groeien en ontwikkelen, ook aan de bal. Zijn opbouw wordt steeds beter. Wéér een goede centrale verdediger voor Nederland."

Van den Berg stond afgelopen zomer in de belangstelling van Ajax, zo bevestigde hij zelf. Van een transfer kwam het niet, maar Mwene is ervan overtuigd dat hij zeker niet had misstaan in Amsterdam. "Natuurlijk moet hij zich nog op sommige vlakken verbeteren, maar hij is nog heel jong."

Niet alleen op het veld, maar ook daarbuiten maakt Van den Berg indruk. "Zijn arbeidsethos is ook heel goed. Hij is een van de jongens die voor en na de training terug te vinden is in de gym. Als je zo'n mentaliteit hebt, gecombineerd met die kwaliteiten, dan bepaal je zelf waar je plafond ligt."