Gijp lacht om SEG-zaak De Vrij: 'Geen makelaarskantoor in de wereld die dat doet...'

Gijp lacht om SEG-zaak De Vrij: 'Geen makelaarskantoor in de wereld die dat doet...'

11 april - 10:40 Laatste update: 12:11
56

René van der Gijp moest lachen om de zaak tussen Stefan de Vrij en de Sports Entertainment Group (SEG). De analist is van mening dat de rechters geen idee hebben hoe de makelaarswereld werkt.

"Ik moest wel weer lachen om dat SEG-verhaal met De Vrij", begint Van der Gijp bij Vandaag Inside. "Zo'n rechter heeft natuurlijk totaal niet in de gaten hoe dat werkt. Hij (de rechter, red.) heeft gezegd over SEG dat ze transparant moeten zijn naar De Vrij toe. Er is geen makelaarskantoor in heel de wereld dat transparant is naar zijn client toe." De Vrij kreeg onlangs te horen dat de Sports Entertainment Group hem ruim vijf miljoen euro verschuldigd is.

Volgens de verdediger van Internazionale kreeg hij geen openheid van zaken over de commissie die het bedrijf van Inter ontving, maar hier was SEG wel toe verplicht. Het gerechtshof Amsterdam stelde De Vrij in zijn gelijk. Hij ontvangt vijf miljoen euro. "Die makelaars die onderhandelen voor de speler", vervolgt Van der Gijp. "Daar is de speler af en toe bij en af en toe niet bij. Wanneer denk je dat er om de fee gevraagd wordt? Als de speler er niet bij is."

Johan Derksen haakt op Van der Gijp in. "Als de rechter zegt dat de fee zo hoog is dat De Vrij een veel hoger salaris had kunnen eisen, dan moet die fee wel bijzonder hoog zijn. Het is toch belachelijk; waar verdien je aan een paar telefoontjes en wat onderhandelingen negen miljoen euro? Het is legaal stelen", besluit Derksen.