Weer een optie minder: 'Vitesse is een commerciële club, we zijn niet betrokken'

Weer een optie minder: 'Vitesse is een commerciële club, we zijn niet betrokken'

18 april - 17:47 Laatste update: 17:59
219

Vitesse hoeft in de strijd om het behouden van de licentie niet te rekenen op overheidssteun. Dat laten de gemeente Arnhem en provincie Gelderland weten aan NU.nl.

Al tijden is het noodlijdende Vitesse bezig met een reddingsoperatie om het voortbestaan van de club te verzekeren. Door de grote financiële problemen wordt de kans steeds groter dat Vitesse na dit seizoen ophoudt met bestaan. De club krijgt al hulp van crisismanagers Paul van der Kraan en Edwin Reijntjes, maar op hulp van overheid hoeven de Arnhemmers niet te rekenen.

"Vitesse is een commerciële club", laat een gemeentewoordvoerder van Arnhem weten tegenover NU.nl. In het verleden hielp de gemeente de Arnhemmers nog door meerdere keren met miljoenen over de brug te komen. "We dragen de club een warm hart toe, maar we zijn geen betrokken partij." Ook de provincie Gelderland gaat de club niet helpen. "Vitesse is een betaaldvoetbalclub waar we geen enkele betrokkenheid bij hebben", aldus een zegsvrouw. "We hebben geen enkele reden of aanleiding om deze BVO te ondersteunen."

De zoektocht naar geldschieters gaat zodoende verder voor Vitesse. Op een persmoment liet Reijntjes woensdag nog weten dat die momenteel nog niet gevonden zijn. Coley Parry lijkt in ieder geval niet een van die geldschieters te worden. Volgens de Amerikaanse zakenman gaan de Arnhemmers liever failliet dan dat ze zijn geld accepteren. Op 15 juni moeten de Arnhemmers een sluitende begroting inleveren bij de KNVB. Lukt dat niet? Dan verliest Vitesse de proflicentie.