Frimpong houdt unieke reeks Leverkusen in stand

18 april - 22:57
13

Dankzij Jeremie Frimpong heeft Bayer Leverkusen een vervolg gegeven aan een unieke reeks. De Oranje-international scoorde in de slotfase, waardoor de kersverse Duitse kampioen dit seizoen ongeslagen blijft en ten koste van West Ham United in de halve finale van de Europa League staat.

West Ham United - Bayer Leverkusen 1-1
Bayer Leverkusen is aan een droomseizoen bezig. De ploeg van Xabi Alonso kroonde zich afgelopen weekend voor het eerst in de clubhistorie tot kampioen van de Bundesliga en dat werd groots gevierd. Wellicht voelden de spelers dat nog in de benen, want al na dertien minuten was het raak voor West Ham United. Jarrod Bowen slingerde de bal voor het doel en Michail Antonio kopte raak.

Dat was nog niet genoeg voor The Hammers, die vorige week met 2-0 verloren. Met ex-Ajacieden Edson Álvarez en Mohammed Kudus in de basis wist de thuisploeg echter niet door te drukken voor rust. In de tweede helft kantelde het duel vervolgens en nam Leverkusen, met invallers Jeremie Frimpong en Victor Boniface, het initiatief. De Oranje-international was zeven minuten voor tijd al dicht bij de beslissing, maar hij schoot van dichtbij over.

Een hoofdrol kwam er alsnog voor Frimpong. In de 89ste minuut kreeg hij de bal in het strafschopgebied. Hij kapte naar binnen en haalde succesvol uit: 1-1. Daardoor blijft Leverkusen ook in zijn 44ste wedstrijd van het seizoen ongeslagen. Leverkusen blijft ook in de race voor een treble: de ploeg van de succesvolle Alonso staat al in de finale van de DFB-Pokal.