België vreest in aanloop naar EK: sterkhouder valt geblesseerd uit

België vreest in aanloop naar EK: sterkhouder valt geblesseerd uit

19 april - 07:33
12

Romelu Lukaku viel donderdagavond met een blessure uit in het duel tussen AS Roma en AC Milan. Na 28 minuten moest de spits zich al laten wisselen in de kwartfinale van de Europa League, waarin de Romeinen uiteindelijk het sterkst bleken.

AS Roma had de eerste wedstrijd in Milaan al met 0-1 gewonnen en ook donderdag ging het de Romeinen voor de wind. Via doelpunten van Gianluca Mancini en Paulo Dybala stond de ploeg van Daniele De Rossi na 22 minuten al 2-0 voor.

Lukaku had een aandeel in het doelpunt van Dybala, maar bij die actie ging het ook mis. De aanvaller greep immers meteen daarna naar zijn rechterbeen. Lukaku kon niet meer verder en Tammy Abraham kwam in zijn plaats. Twee maanden voor de start van het EK komt de blessure van de spits slecht uit. Hoe lang Lukaku uit de roulatie zal zijn, is nog niet bekend.

Na de twee goals kwam Roma al snel met tien man te staan, maar de zege werd niet uit handen gegeven. Via Matteo Gabbia kwam Milan laat in de wedstrijd nog met de aansluitingstreffer, maar verder dan dat kwam het niet. Zodoende stoten de Romeinen, die eerder Feyenoord uitschakelden, door naar de halve finale in de Europa League.

Bekijk nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal met Willie Overtoom: