Gouka ziet verschil bij Feyenoord: 'Beker niet nodig om seizoen te redden'

Gouka ziet verschil bij Feyenoord: 'Beker niet nodig om seizoen te redden'

19 april - 09:19
138

Mikos Gouka denkt dat wanneer Feyenoord de bekerfinale wint, er in de Kuip gesproken kan worden van een geslaagd seizoen. Ondanks het mislopen van de landstitel hebben de Rotterdammers dit seizoen genoeg moois laten zien, meent de journalist in de AD Voetbalpodcast.

Waar Gouka eerder vaak zag dat het bekertoernooi van belang was om het seizoen bij Feyenoord te redden, meent hij dat dat nu niet het geval is. "Het geeft wat extra's, maar het is niet dat ze nodig hebben om het seizoen goed te maken", aldus Gouka, die ziet dat er dit seizoen ondanks de tweede plek veel moois was te zien bij de Rotterdammers, zeker als de beker wordt gewonnen.

"Een beker, acht zeker Champions League wedstrijden, veel internationals, voetbal wat wordt gewaardeerd en twee keer dik gewonnen van Ajax. Dit seizoen heeft wel meer dan veel andere seizoenen van Feyenoord", zo stelt de journalist, die een overwinning van Feyenoord verwacht in de finale. "Als je de wedstrijd tegen AS Roma niet als nederlaag ziet is Feyenoord na de winterstop nog zonder nederlaag. Als je de hele reeks bekijkt dan zal het een verrassing zijn als ze die beker niet zouden winnen", aldus Gouka.

"Ik denk dat Feyenoord PSV zo sterk waren dit seizoen, dat het verschil tussen die twee en de rest heel groot is", vervolgt Gouka. "Als die clubs tot in de vezels gemotiveerd zijn dat het dan vrijwel onmogelijk is van die clubs te winnen. Dan moet het wel heel erg meezitten voor NEC om de beker te winnen."

Bekijk nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal met Willie Overtoom: