'Scouts van Ajax en Groningen kijken naar FC Emmen-talent Hekkert'

'Scouts van Ajax en Groningen kijken naar FC Emmen-talent Hekkert'

19 april - 12:45 Laatste update: 13:22
58

Ajax en FC Groningen zouden naar de diensten van FC Emmen-talent Jorn Hekkert hengelen. Dat meldt RTV Drenthe. De 19-jarige middenvelder heeft echter geen oren naar een overstap en hoopt snel bij te tekenen in Emmen. 

'Scouts vanuit heel Nederland komen voor hem naar De Oude Meerdijk en naar verluidt hengelen Ajax en ook FC Groningen al naar de aanvallende middenvelder', schrijft de omroep. Die flirt lijkt bij voorbaat kansloos. Hekkert blijft zelf namelijk het liefst 'gewoon' bij FC Emmen. De 19-jarige speler bereikt naar verwachting binnenkort een akkoord over een nieuw contract. 

"De handtekening is nog niet gezet, maar dat gaat binnen één of twee weken gebeuren", vertelt Hekkert, die zijn debuut in de hoofdmacht van FC Emmen nog moet maken. "Afgelopen vrijdag, tegen MVV Maastricht, hoopte ik daar al op, maar de wedstrijd verliep niet echt gunstig. Wellicht gebeurt het tegen Telstar en anders volgende week tegen Helmond Sport voor eigen publiek. Ik sta in ieder geval te popelen."

Hekkert maakte twintig doelpunten in de Onder-18 van FC Emmen. De teller staat dit seizoen op tien doelpunten voor de Onder-21. Bij FC Emmen heeft Hekkert het erg naar zijn zin en is hij bovendien actief als jeugdtrainer. "Ik vind het vooral heel leuk om met spelers bezig te zijn die hetzelfde nastreven als ik. Om die jongens beter te maken, dat vind ik geweldig."