Slot wijst directe Gimenez-opvolger aan: 'Hij maakt een veel betere indruk'

Slot wijst directe Gimenez-opvolger aan: 'Hij maakt een veel betere indruk'

21 april - 17:51 Laatste update: 18:07
9

Arne Slot is ervan overtuigd dat Ayase Ueda, mocht Santiago Gimenez vertrekken, goed genoeg is om volgend seizoen de eerste spits van Feyenoord te zijn. Wel moet de Japanner, wiens doelpuntenmoyenne tot dusver behoorlijk teleurstelt, nog een belangrijke stap zetten. 

Slot wordt voor de bekerfinale tegen NEC gevraagd naar Gimenez, en diens concurrentiestrijd met Ueda. De Mexicaan, die al lange tijd droog staat, blijft het vertrouwen krijgen van de Feyenoord-trainer. "Ik heb al vaker uitgelegd dat wanneer je niet volledig tevreden bent, het vertrouwen moet hebben dat zijn vervanger het beter zou doen", doelt Slot op Ueda. 

"Ik moet eerlijkheidshalve wel zeggen dat Ayase Ueda een veel betere indruk maakt de laatste weken", vervolgt Slot. De spits, die afgelopen zomer voor 9 miljoen euro overkwam van Cercle Brugge, maakte in 492 Eredivisie-minuten slechts twee doelpunten. "Wij zien, op trainingen ook, dat hij heel makkelijk het net vindt, alleen tot op heden nog wel erg weinig in wedstrijden."

Als ESPN-verslaggever Hans Kraay jr. vraagt of Slot in Ueda een waardige en directe opvolger van Gimenez ziet, reageert hij stellig. "Hij zal in ieder geval nog een stap moeten zetten in zijn agressiviteit zonder bal. Maar over zijn scorend vermogen heb ik op basis van het verleden én het heden, geen enkele twijfel."