Feyenoord presenteert hoofd jeugdopleiding: 'Compliment en prachtige kans'

Feyenoord presenteert hoofd jeugdopleiding: 'Compliment en prachtige kans'

29 april - 13:18
14

Zeb Jacobs is de nieuwe hoofd jeugdopleiding van Feyenoord. De Belg komt over van Rangers FC en is de opvolger van Rini Coolen, zo maakt de Rotterdamse club bekend. Hij tekent een contract voor drie seizoenen, tot medio 2027.

De komst van Jacobs hing al even in de lucht. Naar verluidt was hij ook in beeld voor een functie in de jeugdopleiding van Manchester City, maar Feyenoord was het meest doortastend. Jacobs was eerder jeugdtrainer bij KV Mechelen en Head of Development van Royal Antwerp FC. Begin 2022 maakte hij de overstap naar Rangers FC, waar hij verschillende functies bekleedde en sinds dit seizoen Academy Director was.

"Na een zorgvuldige selectieprocedure hebben we met Zeb een uitstekende opvolger van Rini Coolen in huis gehaald", oordeelt Jelle Goes, recruitment & development manager bij Feyenoord. "Jacobs heeft in korte tijd een goede reputatie opgebouwd en veel ervaring opgedaan bij de jeugdopleidingen van diverse aansprekende clubs. Met zijn achtergrond en visie denken we dat hij goed zal passen binnen Feyenoord Academy, zodat we voort kunnen bouwen op de al succesvol ingeslagen weg."

Jacobs is verheugd met zijn nieuwe uitdaging. "Als een grote club als Feyenoord zich voor je meldt dan is dat niet alleen een compliment maar ook een prachtige kans", vertelt hij. "Feyenoord Academy is een jeugdopleiding met een uitstekende staat van dienst en prachtige faciliteiten. Aan mij de eervolle taak om samen met alle coaches en overige staf Varkenoord, dat al vele grote talenten voort heeft gebracht, naar het volgende niveau te brengen en zo de verbindingsschakel naar en levensader van Feyenoord 1 te zijn. Een mooie uitdaging, waar ik heel veel zin in heb."