Derksen schuift kandidaat voor trainerschap Ajax naar voren: 'Zou veel liever hem nemen'

Derksen schuift kandidaat voor trainerschap Ajax naar voren: 'Zou veel liever hem nemen'

8 mei - 07:20 Laatste update: 09:50
70

Johan Derksen zou als Ajax zijnde alles in het werk stellen om Erik ten Hag terug te halen. Volgens de analist moeten de Amsterdammers voor een Nederlandse coach gaan en is de komst van Graham Potter niet de juiste.

"Ik zou als ik Ajax was liever Ten Hag nemen, dan zo’n dure buitenlander", is Derksen duidelijk in Vandaag Inside. "Die man begrijpt niets van het Ajax-voetbal. Dat zijn Engelse coaches en die houden zich niet bezig met tactiek. Die zegt 'have fun' en stuurt ze naar buiten. Voor de opbouw moet je ontzettend veel communiceren, dus dan zou ik altijd een Nederlandse trainer nemen. Die weet wat er hier speelt en hoe je een club weer kan opbouwen."

Derksen verwacht ook niet dat het lang duurt voor Ten Hag beschikbaar wordt voor Ajax. De analist ziet het misgaan voor de Nederlander in Manchester. "Het is gewoon een eenvoudige subtopper geworden. Arsenal is over ze heen, Manchester City is over ze heen. Die FA Cup-finale gaan ze ook niet winnen, dus dan heeft hij weer helemaal niets gewonnen."

Tafelgenoot Valentijn Driessen is het volledig met Derksen eens en hij weet ook meer over een mogelijke aanstelling van Potter. "Begin volgende week of eind deze week wordt er meer bekend. Straks komt een Engelsman ineens ons het voetbal uitleggen. De juiste trainer is Ten Hag, maar waarom zou je niet op hem wachten. Volgens mij heeft hij ook aangegeven dat hij bereid is om terug te komen als hij daar weg gaat."