Ajax-flop én sensatie Mikautadze pakt Ligue 1-record, maar verliest cruciaal duel

Ajax-flop én sensatie Mikautadze pakt Ligue 1-record, maar verliest cruciaal duel

13 mei om 09:29
Laatste update: 13 mei om 10:50

Het FC Metz van Georges Mikautadze is zondag tegen een bijzonder vervelende nederlaag aangelopen, maar desondanks was de Ajax-huurling wel weer trefzeker. Dat levert hem een mooi record op.

Op bezoek bij RC Strasbourg ging Metz met 2-1 onderuit, door twee late goals van de thuisploeg, waarvan één van Emanuel Emegha. Door de late nederlaag is directe handhaving erg ver weg voor Metz. Desalniettemin was het wel weer raak voor Mikautadze: de Georgiër maakte na 54 minuten spelen de openingstreffer, waardoor hij alweer voor het zesde duel op rij het net wist te vinden.

Daardoor heeft Mikautadze nu ook een Ligue 1-record in handen. Nog nooit wist een winteraanwinst in de Franse competitie namelijk zoveel goals te maken in zijn eerste halfjaar als de Ajax-flop. Sinds zijn terugkeer bij Metz staat de teller al op elf goals. Daar had de aanvaller slechts zestien duels voor nodig. Zoals bekend heeft Metz een optie tot koop van zo'n tien miljoen euro op Mikautadze, die in het shirt van Ajax geen enkele keer tot scoren wist te komen.