'Newcastle legt alle macht in handen Shearer'

'Newcastle legt alle macht in handen Shearer'

Gepubliceerd: zaterdag 9 mei 2009 om 18:44za 09-05-2009 om 18:44

Het bestuur van Newcastle denkt dat de frisse aanpak van Shearer (38) de juiste weg is om de club weer stabiel te krijgen. Daarom kan de interim-trainer een vierjarig contract tekenen, ook als de club onverhoopt mocht afdalen naar het Championship.

Shearer zal de volledige macht krijgen bij Newcastle. De manager zal de vrije hand krijgen op de transfermarkt, al zal hij veel minder kunnen besteden dan zijn voorgangers. Ook in de rest van het technische beleid van de club zal hij een bepalende stem krijgen.

Daarmee komt een definitief einde aan het tijdperk Joe Kinnear. Officieel staat de trainer nog op de loonlijst bij The Magpies, maar door een hartoperatie vertoonde hij zich al maanden niet meer op St. James' Park. Hij zal ook niet meer terugkeren.

Newcastle speelt maandag een allesbepalend duel in de strijd tegen degradatie. Rivaal en directe concurrent Middlesbrough komt dan op bezoek. Beide clubs delen de achttiende plaats met 31 punten. Het gat richting de veilige plek zeventien van Hull City is drie punten.

Lees meer over: Newcastle United

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws