Liverpool loopt averij op in Birmingham

Liverpool loopt averij op in Birmingham

04-04-2010 19:54

Liverpool, met Dirk Kuyt in de basis en Ryan Babel op de bank, moest zich in Birmingham zien te revancheren voor het doordeweekse Europese verlies in Lissabon. Daar ging de ploeg met 2-1 onderuit in de Europa League. Babel zag in dat duel zelfs een rode kaart. Tegen The Blues kreeg Yossi Benayoun de voorkeur boven de Nederlander.

De beste kans van de eerste helft kwam na ruim een halfuur spelen op naam van Maxi Rodriguez. De middenvelder van Liverpool mocht op aangeven van Fernando Torres van dichtbij een schot lossen op het doel van Joe Hart. De goalie moest aan de grond genageld toekijken hoe de Argentijn hard de onderkant van de lat trof.

De tweede helft bood direct meer spektakel. Steven Gerrard opende in de 47e minuut verrassend de score. De aanvoerder van The Reds mocht in het strafschopgebied van Birmingham aanleggen en bewees nog maar eens dat hem zo'n kans niet geboden mag worden. Met een geplaatste bal liet hij Hart kansloos: 0-1.

Lang mocht Liverpool niet genieten van de voorsprong. Liam Ridgewell tekende ruim tien minuten later voor de gelijkmaker. De verdediger van Birmingham hoefde de bal slechts van korte afstand over de lijn te werken, nadat hij op maat bediend werd door James McFadden: 1-1. Rafa Benitez besloot in te grijpen en haalde verrassend genoeg Fernando Torres naar de kant. Twintig minuten voor tijd mocht ook Babel het veld betreden.

Aan de stand zou echter niets meer veranderen. Daardoor kan Tottenham Hotspur opgelucht ademhalen, waar Liverpool vergat de misstap van de Spurs af te straffen. Het gat tussen de nummers vijf en zes is na zondag drie punten. Tevens heeft Tottenham nog een duel tegoed. Het gat met nummer vier Manchester City, dat ook een duel minder speelde, is vier punten.