In het kort: Janse snel weg uit Georgië, 43-jarige keeper verlengt bij Spurs

In het kort: Janse snel weg uit Georgië, 43-jarige keeper verlengt bij Spurs

09-06-2014 19:11

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

Friedel blijft en wordt Spurs-ambassadeur
Brad Friedel heeft zijn contract bij Tottenham Hotspur verlengd. De 43-jarige Amerikaanse doelman blijft nog een seizoen actief op White hart Lane. Daarnaast zal hij een ambassadeursrol bekleden in de Verenigde Staten namens zijn Engelse werkgever. Friedel speelt al zeventien seizoenen in de Premier League. Eerder kwam de keeper uit voor onder meer Liverpool, Blackburn Rovers en Aston Villa.

Janse al snel weg uit Georgië
Jens Janse is vertrokken bij Dinamo Tbilisi. Dat meldt Voetbal International. De voormalig verdediger van clubs als NAC Breda en Willem II speelde sinds februari in Georgië. Met de club won hij afgelopen seizoen de nationale beker en de landstitel. Janse kwam eerder dit jaar over van het Spaanse Córdoba CF.

Hughes gaat voor tweede keer in zee met Sidwell
Stoke City neemt Steve Sidwell transfervrij over van het gedegradeerde Fulham. De Londense club liet de middenvelder eerder vertrekken. De 31-jarige Engelsman tekent een tweejarig contract bij Stoke City, waar hij herenigd wordt met trainer Mark Hughes. De coach haalde Sidwell in 2011 eerder ook al naar Fulham toen hij daar werkzaam was. Sidwell speelde in het verleden tevens bij Aston Villa en Reading.

Hannover 96 betaalt vijf miljoen voor Joselu
Hannover 96 heeft zich maandag versterkt met Joselu. De 24-jarige Spanjaard wordt voor zo'n vijf miljoen euro overgenomen van Hoffenheim en tekent een vierjarig contract in Hannover. Joselu kwam afgelopen seizoen op huurbasis uit voor Eintracht Frankfurt. De in het Duitse Stuttgart geboren Spanjaard, bij voorkeur actief als aanvaller, kwam eerder uit voor Celta de Vigo en Real Madrid.

Oranje-spelers vijf centimeter kleiner dan Duitsers
De selectie van het Nederlands elftal moeten het op basis van de gemiddelde lengte afleggen tegen Duitsland. Het Algemeen Dagblad schrijft dat de selectie van Oranje met een gemiddelde lengte van 1,80m zo'n vijf centimeter kleiner is dan Duitsland. België volgt met 1.84m op een tweede plek. De Spaanse selectie is het kleinst: gemiddeld komt Spanje niet verder dan 1.78m.

Nieuwe back voor Benfica
Benfica heeft een nieuwe linksback voor het komende seizoen. De Braziliaan Djavan da Silva Ferreira tekende voor vier seizoenen en komt over van Corinthians Alagoano. De 26-jarige verdediger spreekt van een unieke kans. "Er waren andere clubs geïnteresseerd, maar toen de naam van Benfica tevoorschijn kwam, had ik geen twijfel meer", zei Djavan.

Wedden

Meer odds

Ecuador wijzigt selectie
Segundo Castillo moet het WK alsnog missen. De Ecuadoriaanse middenvelder van Al-Hilal is onvoldoende hersteld van een knieblessure en uit de selectie geschrapt, meldt de voetbalbond van het Zuid-Amerikaanse land. Castillo liep de kwetsuur tijdens de oefenwedstrijd tegen Mexico op 31 mei op en er werd eerst gedacht dat hij 'Brazilië' kon halen. Oswaldo Minas van Chivas is zijn vervanger.

Promovendus pikt goaltjesdief op
Simon Zoller maakt grote sprongen voorwaarts in zijn carrière, nu promovendus 1. FC Köln hem oppikt. De spits (22) begon in 2012 nog bij VfL Osnabrück in de 3. Bundesliga, waarna hij een tree hoger ging naar 1. FC Kaiserslautern. Vijftien goals in dertig duels verder mag hij het op het hoogste niveau gaan proberen. Köln legde hem voor vier jaar vast.

Ook Spanje zet voet op Braziliaanse bodem
Titelverdediger Spanje is zondagavond (plaatselijke tijd) op Braziliaanse bodem geland. De eerste tegenstander van het Nederlands elftal op het WK kwam in regenachtige omstandigheden aan in Curitiba. De Spanjaarden werden door ongeveer vijfhonderd fans opgewacht. De selectie stapte direct in de bus naar het trainingscomplex Alfredi Cottardi, dat normaal bespeeld wordt door Atlético Paranaense. Nederland en Spanje treffen elkaar op 13 juni. Ook Chili en Australië zitten bij de twee WK-finalisten van vier jaar geleden in de groep.

Pekerman kiest verrassende vervanger
De Colombiaanse bondscoach José Pekerman heeft Carlos Carbonero toegevoegd aan de WK-selectie van het land. De 23-jarige middenvelder, speler van het Argentijnse River Plate, wordt als vervanger van Aldo Leao Ramirez ingevlogen. De Colombiaan liep vrijdag in het oefenduel met Jordanië een blessure op en moet het WK in Brazilië uit z'n hoofd zetten. De oproep van Carbonero is verrassend. De voetballer kwam sinds de aanstelling van Pekerman in januari 2012 niet uit voor Colombia.

Italië werkt aan scorend vermogen in officieus duel
Italië heeft zondag een officieuze oefenwedstrijd tegen de Braziliaanse voetbalclub Fluminense omgezet in een 5-3 zege. De grote man aan de zijde van de Italianen was Ciro Immobile (foto). De topscorer van de Serie A, komend seizoen speler van Borussia Dortmund, nam drie treffers voor zijn rekening. De andere treffers van Italië kwamen op naam van Lorenzo Insigne (Napoli). Italië trapt het WK zaterdag in Manaus af met een wedstrijd tegen Engeland.