De Tien: Eredivisie-spelers die het meest zijn tegengevallen

De Tien: Eredivisie-spelers die het meest zijn tegengevallen

10-04-2015 10:10
10

De Eredivisie had dit seizoen uitblinkers, maar ook spelers die teleur hebben gesteld. Onderstaand tien namen die dit seizoen het meest zijn tegengevallen.

10. Ryo Miyaichi (FC Twente)
Het huwelijk tussen Ryo Miyaichi en FC Twente is allesbehalve gelukkig. De Japanner werd dit seizoen gehuurd van Arsenal, maar kon zijn sterke periode eerder bij Feyenoord niet herhalen. 

 

9. Lesley de Sa (Go Ahead Eagles)
Lesley de Sa, gehuurd van Ajax, had bij Go Ahead Eagles de mogelijkheid om zich in de kijker te spelen bij trainer Frank de Boer. De Sa speelde echter maar elf wedstrijden voor de ploeg uit Deventer waarbij hij vaker wel dan niet een off-day had. Een terugkeer bij Ajax lijkt niet aannemelijk. 

8. Wesley Verhoek (Go Ahead Eagles)
Wesley Verhoek kende een moeizame periode bij Feyenoord en heeft daar bij Go Ahead Eagles geen verandering in kunnen brengen. De aanvaller werd begin dit jaar gehuurd door Go Ahead en speelde tien competitiewedstrijden. Ondanks dat Verhoek uit was op sportieve wraak richting Rotterdam, trof hij geen een keer doel. 

7. Bilal Basacikoglu (Feyenoord)
Bilal Basacikoglu toonde dit seizoen aan dat je als talent nooit te snel een overstap moet maken. Feyenoord kocht de buitenspeler voor ongeveer drie miljoen euro van sc Heerenveen. Met slechts elf wedstrijden, waaronder negen invalbeurten en geen enkel doelpunt, een hoge prijs voor de jonge Turk.

 

6. Khalid Boulahrouz (Feyenoord)
Khalid Boulahrouz kwam dit seizoen transfervrij over van FC Brøndby en moest, met al zijn ervaring, de defensie van Feyenoord een flinke impuls geven. Tot veel wedstrijden kwam de oud-international, deels door een knieblessure, echter niet. Feyenoord gaat het contract met Boulahrouz niet verlengen

5. Glynor Plet (Go Ahead Eagles)
Glynot Plet is niet de gewenste versterking gebleken die Go Ahead Eagles zag in de spits. Plet scoorde nog maar een keer voor de Eagles en loopt er op het veld vaak verloren bij. 

4. Nicolai Boilesen (Ajax)
Nicolai Boilesen is de aanvoerder van Ajax, maar vervult die rol allesbehalve naar behoren. De Deense linksback stelt dit seizoen teleur in zijn verdedigende taken en ook de acties naar voren beginnen steeds bedroevender te worden. Boilesen staat open voor een transfer, maar mag zijn handen dichtknijpen met een basisplaats bij de Amsterdammers.

3. Kasper Kusk (FC Twente)
Kasper Kusk kwam vorig jaar voor zes ton over van Aalborg BK naar FC Twente. Het Deense talent, geposteerd als buitenspeler, heeft echter geen potten kunnen breken in Enschede, daar hij geen assist leverde en niet een keer scoorde. FC Kopenhagen zou interesse hebben om Kusk uit zijn 'lijden' te verlossen.

2. Niki Zimling (Ajax)
Niki Zimling werd aan het begin van dit seizoen gehuurd van FSV Mainz als 'ideale versterking' voor het middenveld van Ajax. Zimling moest het vertrek van Daley Blind opvangen, maar faalde daar hopeloos in. Op een goede Champions League-wedstrijd tegen Paris Saint-Germain (thuis) na, heeft Zimling geen inbreng gehad en speelde hij slechts negen competitiewedstrijden.

1. Danny Hoesen (FC Groningen)
Danny Hoesen kent een armoedig seizoen bij FC Groningen, dat hem afgelopen zomer overnam van Ajax. De spits scoorde slechts een keer (uit tegen AZ) in twintig competitiewedstrijden.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie