Update: Eredivisie-clubs krijgen concurrentie voor Jupiler League-uitblinker

Update: Eredivisie-clubs krijgen concurrentie voor Jupiler League-uitblinker

26-04-2016 16:08
10

De uitstekende prestaties van Tarik Tissoudali bij Telstar blijven niet onopgemerkt. De 23-jarige linksbuiten heeft zich in de kijker gespeeld van liefst vier Eredivisie-clubs.

FC Utrecht, Vitesse, Heracles Almelo en FC Groningen proberen Tissoudali over te nemen van de Jupiler League-formatie uit IJmuiden, laat de speler zelf weten aan Voetbal International. Naar eigen zeggen is hij toe aan een stap hogerop. "Het wordt steeds concreter", zegt Tissoudali over de interesse van het hoogste niveau.

De geboren Amsterdammer scoorde dit seizoen in 35 wedstrijden al negentien keer en gaf daarbij ook nog eens negen assists. Pas sinds de zomer van 2014 speelt hij in het betaalde voetbal, nadat Telstar hem overnam van amateurclub Sparta Nijkerk.

Tissoudali heeft nog een contract tot medio 2017 bij Telstar, waardoor de nummer dertien van de Eerste Divisie deze zomer nog een transfersom kan vangen. Heracles lijkt de beste papieren te hebben om de speler in te lijven.

Update 16:08 uur: Niet alleen in Nederland, maar ook over de grens zijn de prestaties van Tissoudali niet onopgemerkt gebleven. Zo zouden ook Paok Saloniki en Antalyaspor interesse hebben in de diensten van de Jupiler League-smaakmaker. Dit bevestigt zaakwaarnemer Bryson woensdag aan VoetbalPrimeur.