'Real Madrid ligt op poleposition voor Gomes na fors lagere vraagprijs'

'Real Madrid ligt op poleposition voor Gomes na fors lagere vraagprijs'

19-07-2016 14:44
4

André Gomes is een stap dichter bij een transfer naar Real Madrid. Valencia wilde aanvankelijk 65 miljoen euro ontvangen voor de 22-jarige middenvelder, maar de Koninklijke heeft goede hoop dat een transfersom van vijftig miljoen volstaat.

Valencia kan daarnaast nog wel vijf à tien miljoen euro aan prestatie gerelateerde bonussen tegemoet zien, meldt de Spaanse sportkrant Marca dinsdag. Gomes werd afgelopen seizoen geplaagd door blessures, maar hij wist desondanks voldoende indruk te maken op clubs als Real, FC Barcelona, Chelsea, Manchester United, Juventus en Paris Saint-Germain.

De Champions League-winnaar lijkt de slag nu evenwel gewonnen te hebben. Trainer Zinedine Zidane ziet in Gomes het ideale alternatief voor Luka Modric, schrijft Marca. De Kroaat is inmiddels 31 jaar, maar liet zich de voorbije jaren moeilijk vervangen. Gomes, die met Portugal het EK won, moet zijn natuurlijke opvolger worden in Estadio Santiago Bernabéu.

Valencia vroeg vorig jaar overigens nog tachtig miljoen euro voor Gomes. Deze zomer daalde die vraagprijs al naar 65 miljoen en Real denkt daar dus nog de nodige miljoenen van af te kunnen krijgen. Dat heeft alles te maken met de financiële situatie van de club uit de Sinaasappelstad, die komend seizoen niet in Europa actief is.