NEC-fans hacken Vitesse-account op Twitter: Enkele van die teksten onacceptabel

NEC-fans hacken Vitesse-account op Twitter: "Enkele van die teksten onacceptabel"

20-10-2016 15:05
10

De pesterijtjes tussen fans van NEC en Vitesse richting de Gelderse derby van komend weekend zijn uit de hand gelopen. Woensdagavond werd het Twitter-account van de supportersvereniging van Vitesse gehackt, vermoedelijk door NEC-fans.

Het logo van het Twitter-account werd veranderd in die van NEC en er werden verschillende Tweets gestuurd, onder meer met de hashtag #NijmegenleeftArnhembeeft. Bovendien werden er kwetsende teksten de wereld ingeslingerd over Navarone Foor, die afgelopen zomer van NEC naar Vitesse vertrok.

Wedden

Meer odds

De supportersvereniging van Vitesse overweegt aangifte te doen, omdat er 'grenzen zijn overschreden'. De tweets werden overigens wel snel verwijderd. "Daarom valt de schade mee, maar enkele van die teksten zijn onacceptabel", zegt voorzitter Paul Koster van de supportersvereniging van Vitesse tegen de Gelderlander. "Dan is van een ludieke actie geen sprake meer." Zondag om 12.30 uur wordt de Gelderse derby tussen NEC (nummer 12 van de Eredivisie) en Vitesse (nummer 6 van de Eredivisie) in Nijmegen gespeeld.