FC Groningen zet opmars voort: dikke overwinning in Zwolle

26-11-2016 21:33
13

FC Groningen heeft zaterdagavond een zéér overtuigende overwinning geboekt bij PEC Zwolle. Het werd 5-0 voor het team van trainer Ernest Faber. Groningen kende een droomstart in Overijssel: Simon Tibbling scoorde al na veertig seconden.

Met een lage schuiver wist de Zweedse middenvelder Mickey van der Hart te kloppen. Zwolle deed in de eerste helft best aardig mee: onder meer Kingsley Ehizibue en Queensy Menig misten aardige kansen. Na een halfuur spelen was Tom van Weert dichtbij de 0-2. Zijn inzet belandde echter op de kruising. Vlak voor rust was het wél raak. Hans Hateboer leverde de voorzet af, Van Weert tikte binnen.

In de tweede helft slaagde PEC er niet echt meer in om het de gasten moeilijk te maken. Het duel was helemaal gespeeld toen Albert Rusnák na 77 minuten 0-3 maakte. Het slotakkoord kwam op naam van Mimoun Mahi. Via de paal knalde de aanvaller fraai binnen. Rusnak miste in blessuretijd nog een strafschop.

Na een dramatische seizoensstart lijkt Faber FC Groningen inmiddels aardig op de rails te hebben. De laatste vier competitieduels leverden tien punten op. Volgende week is Ajax de tegenstander. PEC, dat moet vrezen dat het na dit weekend op de zestiende plaats, of zelfs lager, bivakkeert. Zorgelijk voor trainer Ron Jans: er is al drie wedstrijden op rij niet gescoord.