Nederlandse back 'ziek' van mislukte transfer naar VS: 'De stunt van de eeuw'

Nederlandse back 'ziek' van mislukte transfer naar VS: 'De stunt van de eeuw'

14-01-2017 17:28
1

Cendrino Misidjan hoopt dat hij binnenkort een kans krijgt bij een club uit de Eredivisie of de Jupiler League. De oud-speler van onder meer Sparta en Telstar speelt momenteel bij amateurclub De Treffers. In september ketste een fraaie transfer naar New York Red Bulls II af. Daar baalde Misidjan flink van. 

"Ik heb dit seizoen contact met veel clubs uit de Jupiler League gehad, maar die zaten al vol of hadden geen interesse. Je voelt je als clubloze profvoetballer een beetje vergeten, zit thuis en moet jezelf fit houden. Ik heb in september een van de pijnlijkste momenten van mijn leven meegemaakt, vlak voor het sluiten van de Amerikaanse transferdeadline", vertelt hij aan VICE Sports. 

"Ik kreeg via LinkedIn een berichtje van New York Red Bulls II. Ze wilden me hebben en de aanbieding was financieel heel aantrekkelijk. Alles klopte. De speelstijl en stad zouden ook geweldig zijn voor mij. We hadden drie dagen de tijd om alles te regelen."

"Ik had al veel gif in mijn gifbekertje gehad en hoopte dat dat nu echt op zou zijn. Dan flikte ik de stunt van de eeuw. Mensen zouden denken: hoe de fuck is die gozer bij New York Red Bulls binnengekomen? Maar het gifbekertje was nog niet leeg", vervolgt Misidjan. "De club kreeg het niet op tijd voor elkaar. Ik ben daar echt een tijdje ziek van geweest. Het mocht niet zo zijn."