Update: 'ADO heeft serieuze belangstelling voor topscorer; éérst transfer nodig'

Update: 'ADO heeft serieuze belangstelling voor topscorer; éérst transfer nodig'

21-01-2017 14:18
12

Jupiler League-goalgetter Tom Boere staat in de belangstelling van ADO Den Haag. Het Algemeen Dagblad meldt dat trainer Zeljko Petrovic vrijdagavond op de tribune zat bij Helmond Sport - FC Oss (3-1) om de spits met eigen ogen te bekijken. 

De 24-jarige Boere scoorde één keer in Helmond. De teller staat dit seizoen al op 24 treffers. Eerder werden onder meer Sparta en Roda JC in verband gebracht met Boere. Ook ADO volgt de verrichtingen van de spits dus op de voet. Of de residentieclub mogelijk nog deze maand een bod wil uitbrengen op Boere, is onbekend. ADO is sowieso in de markt voor een nieuwe aanvaller. Vrijdag bevestigde Petrovic persoonlijk dat Obbi Oularé een target is. 

Boere laat aan het Brabants Dagblad weten dat er vooralsnog geen nieuws valt te melden op transfergebied. Geen enkele club heeft zich gemeld. "Ik heb geen idee wat ik daar van moet vinden. Misschien ben ik niet goed genoeg. En ik heb waarschijnlijk ook een prijskaartje."

Update 14.18: FOX Sports bevestigt dat ADO 'serieuze belangstelling' heeft voor Boere. Probleem is het prijskaartje van de topscorer van de Jupiler League. Het contract van Boere loopt nog één jaar door, maar ADO kan vanwege de penibele financiële situatie van de club geen transfersom ophoesten. Mogelijke oplossing is de verkoop van Gervane Kastaneer. Hij kan de Hagenaars ongeveer 200.000 euro opleveren.