Dit was de ochtend: Schöne twijfelt bij Ajax, PEC doet zaken met Kluivert

Dit was de ochtend: Schöne twijfelt bij Ajax, PEC doet zaken met Kluivert

23-01-2017 12:00

In de rubriek 'Dit was de ochtend' vat VoetbalPrimeur elke dag de belangrijkste nieuwtjes van de dag tot de middag samen. Je ziet zo snel welke verhalen er momenteel hot zijn in binnen- en buitenland.

'Schöne vraagt Ajax om bedenktijd'
Lasse Schöne heeft Ajax om bedenktijd gevraagd. De dertigjarige Deense middenvelder kreeg van de Amsterdammers een nieuw, tweejarig contract aangeboden en heeft het voorstel in beraad. Schöne, die gistermiddag tegen FC Utrecht opzien baarde met een gemiste strafschop en een fraaie afstandsknal, heeft bij Ajax een aflopende verbintenis en is niet van plan om zomaar bij te tekenen. (De Telegraaf)

'Mocro Flavour in Utrecht'
Marokkaans jeugdinternational Sofyan Amrabat heeft zich dit seizoen in de basis gespeeld bij FC Utrecht. De twintigjarige technicus wordt op het Utrecht-middenveld steevast bijgestaan door Yassin Ayoub en Nacer Barazite, eveneens spelers met Marokkaanse roots. In een exclusief interview met VoetbalPrimeur sprak Amrabat over de 'Mocro Flavour' in de Domstad: "We praten dagelijks met elkaar, ja. We zijn alledrie op de goede weg, persoonlijk maar ook als middenveld." (VoetbalPrimeur)

Gerrard beveelt Van Dijk aan bij Klopp
Als het aan Steven Gerrard ligt, dan speelt Virgil van Dijk op korte termijn bij Liverpool. De clubicoon en vanaf februari ook jeugdtrainer van The Reds ziet de Nederlandse stopper van Southampton graag naar Anfield komen. Manager Jürgen Klopp zet mogelijk in op winterse versterkingen en volgens Gerrard moet de coach zijn pijlen vooral richten op Van Dijk. Het is echter nog maar de vraag of The Saints, die saillant genoeg aanstaande woensdag de halve finale van de League Cup tegen Liverpool spelen, mee willen werken aan een transfer. (BT Sport)

PSG-talent lijkt op weg naar Zwolle
PEC Zwolle heeft de beste papieren voor de komst van Hervin Ongenda. De 21-jarige aanvaller is overbodig bij Paris Saint-Germain en mag praten met andere clubs. PEC zou concurrentie ondervonden hebben van Club Brugge en niet nader genoemde Nederlandse clubs, maar lijkt de jonge Fransman binnenkort te kunnen begroeten. Ongenda zelf heeft de geruchten inmiddels gevoed met een bericht op zijn Instagram-account, waarin hij zijn afscheid bij PSG aankondigt. (De Stentor/Instagram)

AC Milan keurt Ajax-doelwit Deulofeu
De transfersoap rond Gerard Deulofeu nadert zijn einde. Zondagavond arriveerde de Spaanse vleugelaanvaller van Everton in Milaan, waar hij waarschijnlijk maandag gepresenteerd zal worden door AC Milan. Ajax had ook interesse voor Deulofeu en was bereid om diep in de buidel te tasten, maar lijkt nu definitief aan het kortste eind te hebben getrokken. Italiaanse journalisten hebben inmiddels zelfs bewegende beelden gepubliceerd van Deulofeu in Milaan.