Update: 'Hateboer bereikt akkoord met Italianen, FC Groningen verdient niets'

Update: 'Hateboer bereikt akkoord met Italianen, FC Groningen verdient niets'

30-01-2017 11:32
8

Hans Hateboer verwacht niet dat hij deze maand nog vertrekt bij FC Groningen. Komende zomer lonkt er wél een fraaie transfer voor de rechtsback, die graag hogerop wil. Atalanta Bergamo hoopt hem in te kunnen lijven, weet FOX Sports. 

De transfermarkt is tot en met dinsdagavond open. Groningen zou er baat bij hebben wanneer Hateboer (23) deze maand verkocht wordt, maar de back denkt dat hij nog een paar maanden in Nederland speelt. "Het kan morgen heel anders zijn, maar dan wordt het zo'n gehaaste beslissing. Ik denk er liever wat langer over na. We zien het wel."

Atalanta, de nummer zes van de Serie A, is in de markt voor Hateboer. Nu is de vraag: een transfer in de winter óf na afloop van het seizoen? "Ze hebben wel interesse ja, maar het is nog niet zo concreet dat ik er morgen heen kan vliegen. Zover is het nog niet."

"Natuurlijk is het interessant... Maar ze moeten er eerst uit zien te komen met Groningen. Ik weet niet of ze me nu nog laten gaan. We zien het wel. Ik zeg er op voorhand geen nee tegen."

Update 30/1 11:32 uur: Volgens de Italiaanse transferwebsite Calciomercato heeft Atalanta Bergamo een akkoord met Hateboer bereikt. De Italianen nemen de rechtsback komende zomer transfervrij over, waardoor Hateboer het seizoen gewoon afmaakt in de Euroborg.