FC Groningen verdient toch nog aan Hateboer: per direct naar Italië

FC Groningen verdient toch nog aan Hateboer: per direct naar Italië

31-01-2017 17:18
13

Het is FC Groningen toch nog gelukt geld te verdienen aan Hans Hateboer. De rechtsback maakt per direct de overstap naar Atalanta Bergamo, zo laat de Groningse club dinsdag weten.

De 23-jarige Hateboer was eerder op de dag het vliegtuig ingestapt om op bezoek te gaan bij Atalanta. Dat bezoek is de rechtsback zo goed bevallen dat hij zijn handtekening direct heeft gezet. Volgens FC Groningen tekent hij daar een meerjarige verbintenis. Omdat Atalanta de deal zelf nog niet heeft bevestigd is nog niet duidelijk hoe lang het contract loopt.

Wedden

Meer odds

Atalante legde maandagavond een bod neer in de Euroborg, waarna dinsdagmiddag een akkoord werd bereikt. Hateboer gaf eerder dit seizoen al aan zijn aflopende verbintenis niet te verlengen, waardoor Groningen hem deze winter moest verkopen om nog wat aan hem over te houden. Dat is op de valreep gelukt.

FC Groningen geeft op de clubsite aan geen vervanger te halen voor Hateboer. In de ogen van de technische staf kan zijn vertrek intern opgelost worden. In totaal speelde Hateboer 111 officiële wedstrijden voor de noorderlingen.