Koeman complimenteus: Het was een erg verstandige beslissing van de arbiter

Koeman complimenteus: "Het was een erg verstandige beslissing van de arbiter"

02-02-2017 08:05
1

Ronald Koeman is blij met het optreden van de scheidsrechter tijdens het 1-1 gelijkspel van Everton bij Stoke City woensdagavond. De grensrechter vlagde voor buitenspel bij de gelijkmaker, maar Craig Pawson overrulede zijn assistent.

Ryan Shawcross werkte de bal in eigen doel, terwijl Romelu Lukaku in zijn rug buitenspel stond. Volgens Koeman nam de arbiter de enige juiste beslissing. "Het was een lastige situatie. Ik heb de beelden teruggekeken en nadat Shawcross de bal raakt, is het geen buitenspel meer", zegt de Nederlandse manager tegen Sky Sports.

"Het was een erg verstandige beslissing van de scheidsrechter. Ik heb begrip voor de frustratie bij Stoke. Het is altijd lastig om dit soort zaken te accepteren. Er is altijd emotie en dat hoort bij voetbal", aldus Koeman, die kan leven met de remise. "Wij hadden weliswaar meer balbezit, maar in de eerste helft waren de beste kansen voor Stoke. In de slotfase hadden wij nog goede mogelijkheden. Al met al is dit een terecht resultaat."

Basisdebutant Morgan Schneiderlin viel in positieve zin op bij Everton. "Dit is wat hij een team kan geven. Morgan is erg sterk en comfortabel aan de bal. Hij zou nog op een aanvallendere positie kunnen spelen, maar de concurrentie is groot op ons middenveld. De besten zullen iedere wedstrijd starten. Zaterdag (tegen Bournemouth, red.) kan het weer compleet anders zijn."