NEC-supporters gepikeerd door Hyballa-ingreep: Zonder enig overleg

NEC-supporters gepikeerd door Hyballa-ingreep: "Zonder enig overleg"

08-02-2017 13:32
7

De supportersvereniging van NEC is niet blij met het feit dat de Nijmeegse club op structurele basis besloten gaat trainen. Het 'past niet bij het transparante beleid dat bij een volksclub hoort', zo klinkt het. 

Dinsdagavond maakte NEC middels een officieel statement op de website bekend dat er tot het einde van dit seizoen besloten trainingen afgewerkt zullen worden, tweedaags voordat de wedstrijd plaatsvindt. Het is de selectie en trainer Peter Hyballa (foto) namelijk goed bevallen om zonder pottenkijkers te werken. Het geeft hen 'meer rust'. 

De supportersvereniging is not amused. "Om de deuren nu voor de supporters gesloten te houden, past niet bij het transparante beleid dat bij een volksclub als NEC hoort", klinkt het in een reactie aan Omroep Gelderland. Ook de manier waarop het besluit is genomen, voelt niet goed. 

"We zullen met NEC in gesprek gaan voor een oplossing voor de supporters die de trainingen bezoeken, zeker ook omdat het een drastisch besluit is dat al tot het einde van het seizoen geldt, zonder dat hierover enig overleg met ons heeft plaatsgevonden."

Lees ook: NEC-spits verlaat training: 'Hij twijfelde, ik heb gezegd dat hij moest stoppen'