Drenthe hakt knoop door en stopt met voetballen: 'Ook tegen Feyenoord'

Drenthe hakt knoop door en stopt met voetballen: 'Ook tegen Feyenoord'

09-02-2017 19:05
44

De voetbalcarrière van Royston Ricky Drenthe zit erop. De 29-jarige Rotterdammer laat dat donderdag weten voor de camera van Voetbal International. Drenthe, die sinds afgelopen zomer zonder club zat, gaat zich volledig richten op zijn carrière als rapper. 

"Ik ben gestopt met voetballen", is de oud-speler van onder meer Feyenoord en Real Madrid glashelder. Wat als zijn oude liefde uit Rotterdam-Zuid belt? "Dan zeg ik nee, omdat ik mijn keuze heb gemaakt. Ik ben echt gestopt."

Drenthe debuteerde in 2005 in het eerste elftal van Feyenoord. Hij speelde twee seizoenen op het hoogste niveau. De linkspoot blonk in 2007 uit op het EK onder 21 jaar en maakte een sensationele overstap naar Real Madrid. Bij De Koninklijke brak hij nooit door.

Drenthe werd verhuurd aan Hércules en Everton en speelde later ook nog voor Spartak Vladikavkaz, Reading, Sheffield Wednesday en Kayseri Erciyesspor. Baniyas, uit de Verenigde Arabische Emiraten, was zijn laatste werkgever. Nu gaat hij zich richten op een carrière als rapper. Zijn artiestennaam is al bekend: Roya2Faces.

Check hier de nieuwste track van 'Roya2Faces'!