Ajax-backs troeven Feyenoord- en PSV-collega's af: 'Met onze speelstijl te maken'

Ajax-backs troeven Feyenoord- en PSV-collega's af: 'Met onze speelstijl te maken'

18-02-2017 11:36
47

Ajax-backs Joël Veltman en Daley Sinkgraven blijken het qua onderscheppingen, tackles en duels een stuk beter te doen dan hun collega's van Feyenoord en PSV. Laatstgenoemde is enigszins verrast door de uitkomst van de analyse van Ajax Life.

"Misschien heeft dat met onze speelstijl te maken. Individueel en qua team", laat Sinkgraven weten op de website van de supportersvereniging. "We zetten natuurlijk graag vooruit druk. Daardoor onderscheppen we ook veel ballen of afvallende ballen. Mooi dat die statistieken zo goed zijn."

Er zijn wel degelijk verbeterpunten voor de Ajacieden, die minder scoren in aanvallend opzicht en dan specifiek met hun voorzetten. "Ik denk dat Joël en ik het steeds beter doen. We komen natuurlijk in de opbouw veel aan de bal. Nu is het zaak om ook in verdere fases mee te doen, dat is ook voorin", aldus de linksback, die zich op zijn nieuwe positie tot een vaste waarde heeft ontwikkeld.

Hoewel Sinkgraven pas 21 jaar is, valt hij niet meer onder de 'jonge jongens'. Voelt hij zich al een ervaren kracht? "Dat nog niet, maar je merkt wel dat er steeds jongere jongens bij komen. Dat is mooi om te zien. Ik kom daar ook nog niet zo ver vandaan."