Bosz mogelijk de 'reden': Kijk: El Ghazi, Bazoer, Riedewald, Dijks, Tete

Bosz mogelijk de 'reden': "Kijk: El Ghazi, Bazoer, Riedewald, Dijks, Tete"

20-02-2017 14:55
7

Voetballers maken steeds vaker gebruik van een mental coach. Lisandro Isei is één van de psychologen die profspelers met raad en daad bijstaat. Hij wordt gevraagd naar de situatie rond Michiel Kramer, die niet kwam trainen bij Feyenoord, en de situatie van Nemanja Gudelj bij Ajax.

"Kramer profileert zich natuurlijk als een eigenheimer, als een jongen die niet van trainen houdt", begint Isei in gesprek met VICE Sports. "Als je concurrent het zo goed doet, heb je weinig reden om te zeuren. Maar dat is aan hem. Gudelj vind ik een ander verhaal, ik denk dat er meer speelt."

Gudelj had problemen zichzelf te motiveren, zo luidde zijn reactie. "Volgens Bosz kon Gudelj het niet opbrengen om op de bank te zitten, maar dat zei hij niet. Maar kijk: El Ghazi, Bazoer, Riedewald, Dijks, Tete, daar was allemaal wat mee. Ik denk dat er meer aan de hand is dan wat individuele motivatieproblemen."

Bosz-communicatie
Isei heeft een andere kijk op het geheel. Wat kan er spelen? "Mogelijk een trainer die slecht communiceert. Toen Bosz trainer werd, zei hij tegen Riedewald dat hij zijn enige nummer 6 was. Maar uiteindelijk beviel hem dat niet, dus dan komt iemand anders er te staan, terwijl Riedewald denkt dat hij gaat spelen."

"Dijks was de enige linksback. Hij speelt, maar bevalt Bosz niet. Als er dan een aanvallende middenvelder als Sinkgraven linksback komt te staan, denkt Dijks ook: wat is er aan de hand? Ik speculeer, maar ik denk dat het zo is gegaan, waardoor die spelers denken dat Bosz geen vertrouwen in ze heeft."