Drastisch besluit Mokotjo voor transfer: interlandloopbaan nu al voorbij

Drastisch besluit Mokotjo voor transfer: interlandloopbaan nu al voorbij

17-03-2017 11:55
12

Kamohele Mokotjo aast al enige tijd op een vertrek bij FC Twente. Om dat proces te vergemakkelijken besloot de 26-jarige middenvelder van FC Twente een Nederlands paspoort aan te vragen. Hiermee doet Mokotjo echter afstand van zijn interlandcarrière, zo bevestigt hij tegenover De Telegraaf.

Mokotjo speelde in het verleden zes interlands voor Zuid-Afrika, maar daar zal het bij blijven. De middenvelder heeft namelijk afstand moeten doen van zijn Zuid-Afrikaanse nationaliteit toen hij een Nederlands paspoort kreeg, zo vertelt hij tegen De Telegraaf. Opvallend genoeg was de Zuid-Afrikaanse voetbalbond daarvan niet op de hoogte, aangezien Mokotjo wel werd uitgenodigd voor de aanstaande interlandperiode.

De geboren Zuid-Afrikaan, die alweer acht jaar lang in Nederland actief is, krijgt wellicht de kans om zich bij het Nederlands Elftal in de kijker te spelen. Aangezien Mokotjo alleen oefeninterlands speelde voor Zuid-Afrika, kan hij als Nederlands staatsburger opgeroepen worden voor Oranje. Hiervoor is wel eerst goedkeuring van de FIFA vereist.