Tijdelijk vertrek bij PSV is een optie: Verhuren zit zeker in mijn hoofd

Tijdelijk vertrek bij PSV is een optie: "Verhuren zit zeker in mijn hoofd"

31-03-2017 07:27
8

Hidde Jurjus wil zo snel mogelijk eerste keeper worden van PSV. De doelman is achter Jeroen Zoet en Remko Pasveer derde keus. Daar moet wel aan toegevoegd worden dat hij gehaald is voor de toekomst. Toch denkt de Jong PSV-goalie soms aan een verhuur.

"Samen met Ruud Hesp (keeperstrainer van PSV, red) ga ik bekijken wat voor mij de beste route naar het eerste elftal van PSV is, want dat is en blijft het streven", zegt Jurjus tegen de Gelderlander. "Het kan nog alle kanten op. Blijft Jeroen Zoet bijvoorbeeld of maakt hij een transfer? Verhuren zit zeker in mijn hoofd. Voor mij is het zaak om dit seizoen zo goed mogelijk af te sluiten. Dan gaan we in de zomer wel zien wat er op mijn pad komt."

De transfer van De Graafschap naar Eindhoven was een pittige. "In het begin heb ik het zwaar gehad, had ik moeite om me aan te passen aan het niveau. Ik sta bij PSV met internationals op het trainingsveld, alles gaat in een hoger tempo. De trainers zeiden voortdurend dat ik de tijd moest nemen om te wennen, maar zelf wil je er natuurlijk meteen staan. Sinds twee maanden boek ik echt progressie, maar dat wil ik nu ook graag in de praktijk brengen in wedstrijden. Ja, het liefst in de Eredivisie."