Overmars wil 'lastige situatie' voorkomen en biedt international contract aan

Overmars wil 'lastige situatie' voorkomen en biedt international contract aan

04-04-2017 07:12
42

In gesprek met De Telegraaf bevestigt directeur spelerszaken Marc Overmars dat Joël Veltman een contractvoorstel heeft ontvangen. De Oranje-international kan in Amsterdam verlengen tot medio 2020. 

"We hebben hem een aanbieding gedaan om zijn huidige contract tot na volgend seizoen met twee jaar te verlengen", tekent het dagblad op uit de mond van Overmars. "Joël heeft aangegeven op korte termijn antwoord te geven." Ajax wil Veltman twee jaar extra aan zich binden om zo een 'lastige situatie' te voorkomen.

De huidige verbintenis van de rechtsback loopt namelijk over ruim een jaar af. Verlengt Veltman níet, dan is een transfer in de zomer eigenlijk een must, aangezien het dan de laatste kans is om een mooie bedrag te ontvangen voor hem. 

De 25-jarige Veltman is sinds het seizoen 2013/14 een vaste waarde in de achterhoede van Ajax. Of hij zelf oren heeft naar een langer verblijf in de Arena, is de vraag. Dit seizoen gaf de verdediger al meerdere keren aan dat het wellicht tijd is voor de stap naar het buitenland.